latinica  ћирилица
02/07/2024 |  15:02 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Додик: Српској је Србија национални интерес и обрнуто (ВИДЕО)

Српској je национални интерес Србија и обрнуто и није тачно да је Република Српска изолована, а ту причу промовише опозиција по страним амбасадама, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Народној скупштини Српске.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик је истакао да свако има право да каже своје мишљење о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа усвојеној на Свесрпском сабору, али да нема право и да лаже.

Поводом дискусије посланика Листе за правду и ред Небојше Вукановића о Декларацији, предсједник Српске је поручио Српска није банкротирала и да испуњава своје обавезе редовно.

 - Тешко је трпити толику количнуз лажи, али имајући у виду да циљ Вукановића јесте да баци љагу на све ово. Не би требало да напада мене, предсједника Србије Александра Вучића, патријарха Порфирија... - наводи Додик.

Он је током расправе о Декларацији у парламенту Српске рекао да у Српској живе сувише озбиљни људи који не желе о овако важном питању да полемишу са онима који измишљају и имају директне инструкције странаца.

Он је додао да Вукановић мисли да галамом може нешто постићи, те да се тако не штите национални интереси.

- Вукановић жели овај дан својом причом да доведе у питање и да се прича само о њему. Ја сам поносан што сам учествовао у свему овоме и што је Декларација усвојена - поручио је Додик.

Додик је упитао какав то хаос влада у Српској, те оцијенио да Вукановић патолошки измишља. Додао је да Вукановић није реаговао када је Кристијан Шмит наметнуо законе и упитао га да ли је то онда правда на коју се позива.

- Колико ово друштво може истрпјети таквих лажи које се изнесу на тај начин? Треба очекивати да ћете на све што лажно изнесете добити одговор - додао је предсједник Српске.