latinica  ћирилица
02/07/2024 |  13:36 ⇒ 13:43 | Аутор: sputniknews.com

Лукашенко упозорава: Цијели свијет ће задрхтати због нове намјере Запада - не смијемо да се опустимо

Опоненти Бјелорусије и Русије покушавају да увуку обје земље у обрачун, Запад жели да доведе ескалацију до те мјере да ће свијет задрхтати, изјавио је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко.
Александар Лукашенко (фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL) -
Александар Лукашенко (фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL)

Он је на састанку са предсједником Државне думе Русије Вјачеславом Володином, који се одржава у Минску, рекао да постоји много проблема о којима мора да разговара са руским колегом Владимиром Путином.

- Једва чекају да нас увуку у неке обрачуне како би нас развукли на тој граници и онемогућили нас да пружамо отпор. То је врло озбиљна ситуација и нипошто не смијемо да се опуштамо - упозорио је Лукашенко.

Володин је допутовао у Бјелорусију у радну посјету по налогу руског предсједника Владимира Путина ради учешћа у свечаностима 3. јула поводом Дана независности и 80. годишњице ослобођења Бјелорусије од њемачких окупатора.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да изјаве да се украјинске трупе концентришу на бјелоруској граници представљају повод за забринутост Москве, као и да Путин и Лукашенко могу да ступе у контакт тим поводом, уколико буду сматрали потребним.