latinica  ћирилица
02/07/2024 |  12:35 ⇒ 12:37 | Аутор: СРНА

Вулићева поручила ОЕБС-у: Због једностраних иступа треба да се извините мом српском народу и мени

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је представницима ОЕБС-а у БиХ да су је они учили да је важно изношење личног става, залагање за поштовање демократије и људских права, те да њој, као посланику коју је бирао народ, нико неће ускраћивати слободу говора и дјеловања у оквиру њених дужности.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Не чуди ме што штите послушницу и своју миљеницу Вању Бјелицу Прутина, исто као ме није зачудило нити изненадило што нису стали у моју заштиту када су поједини медији позивали на моје убисто или када су припадници сумњивих покрета писали да ме треба исјећи и мајци четникуши послати у црној врећи. Не, њима нису важне пријетње убиством упућене Сањи Вулић, јер ја нисам њихова миљеница, за разлику од Прутине - истакла је Вулићева за Срну.

Реагујући на саопштење ОЕБС-а у којем, како кажу, осуђују вербални напад на члана Централне изборне комисије Вању Бјелицу Прутину, Вулићева је нагласила да остаје при ранијем ставу и поновила да је Прутина вјежбала и извјежбала извлачење куглица киндер јаја из замрзивача јер јој је тако наређено.

- Не видим чиме кршим било какав закон ако износим свој став!? Једини ко крши закон, Устав и распакује дејтонску БиХ су људи попут Прутине које не занима шта ради Парламетарна скупштина, већ само инструкције Мајкла Марфија и Кристијана Шмита који желе природно богатство БиХ, а не поштовање Дејтона - рекла је Вулићева.

Она је нагласила да се Марфи и Шмит залажу за дух, а не слово Дејтона и преко својих послушника, међу којима је и Прутина, раде на разградњи дејтонске и стварању унитарне БиХ.

- Сви они, заједно са ОЕБС-ом, због оваквих једностраних иступа треба да се извине мом српском народу и мени, јер нас циљано, намјерно и свјесно тјерају са ових простора. Република Српска и српски народ су вјечни и нигдје неће ићи колико год се страни окупатори и србомрсци упињали да нас избришу разним кршењима закона и Устава. Дејтонска БиХ има будућност, а све остало што намјеравате да урадите са српским народом унапријед је осуђено на пропаст - поручила је Вулићева.