latinica  ћирилица
02/07/2024 |  12:10 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Акција "Ласер": У Бањалуци привођење због дјечије порнографије (ВИДЕО)

У оквиру оперативне акције кодног назива "Ласер", полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са Јединицом за високотехнолошки криминалитет, Управе криминалистичке полиције, данас су лишили слободе лице В.Б. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију.
Акција "Ласер" привођење - Фото: РТРС
Акција "Ласер" привођењеФото: РТРС

- Наведено лице се сумњичи да је у претходном периоду са малољетним лицем путем друштвених мрежа комуницирало на сексуално експлицитан начин, наводећи малољетно лице да се фотографише и пошаље му фотографије - наводи се у саопштењу.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас је извршен претрес куће и покретних ствари које користи лице В.Б. којом приликом су пронађени и одузети мобилни телефони, медијуми за складиштење дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

У току је криминалистичка обрада лица В.Б., а све мјере и радње у оквиру акције реализују се под надзором Окружог јавног тужилаштва Бањалука.