latinica  ћирилица
30/06/2024 |  18:38 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Дачић: Изјаве из Приштине против Вучића порука свим Србима са КиМ

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да су изјаве представника режима у Приштини против предсједника Србије Александра Вучића порука свим Србима са Косова и Метохије.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Њихов циљ је да их све похапсе и протерају, да етнички очисте Косово и Метохију од Срба - рекао је Дачић.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља данас је, поводом плаката на сјеверу Косова са Вучићевим ликом уз поруку "врховни команданте чекамо те", запријетио да ће предсједник Србије, уколико дође на Косово и Метохију без претходног захтјева, бити ухапшен.

Осудивши такве поруке, Дачић је констатовао да међународна заједница мирно гледа те изливе мржње и беса према Вучићу, Србији и српском народу.

Он је нагласио да чињеница да се пријети човјеку са којим воде дијалог у Бриселу, показује да они не желе никакав договор, већ само сукобе.

Приштинска полиција трага за особама које су поставиле плакате у општинама на сјеверу КиМ, а тужилаштво је формирало предмет због "ширења мржње", рекао је раније данас замјеник командира такозване косовске полиције за регион сјевер Ветон Ељшани.