latinica  ћирилица
01/07/2024 |  10:13 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Приједор: Током акције из саобраћаја искључено 79 возача

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 27. до 30. јуна реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.
МУП Републике Српске - Фото: Уступљена фотографија
МУП Републике СрпскеФото: Уступљена фотографија

- Током трајања акције контролисана су 673 учесника у саобраћају. Због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 115 учесника, од чега 79 по акценту акције.Из саобраћаја је искључено 75 возача због утврђеног присуства алкохола у организму и 4 возача који су одбили да се подвргну тестирању на присуство опојних дрога - наводи се у саопштењу ПУ Приједор.

Како додају у саопштењу, због управљања возилом под дејством алкохола лишењем слободе задржано је 10 возача и 4 возача због одбијања дрога теста.

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.