latinica  ћирилица
01/07/2024 |  10:44 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Шеранић у посјети Оштрој Луци: Набавити што прије патронажно возило

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић најавио је да ће кроз модел конкурса који подразумијева издвајања лутријских средстава, намијењених за социјалну заштиту, настојати помоћи општини Оштра Лука у набавци једног путничког возила за потребе патронажних посјета становницима.
Ален Шеранић у посјети општини Оштра Лука - Фото: РТРС
Ален Шеранић у посјети општини Оштра ЛукаФото: РТРС

- Постоји потреба за увођењем те службе и набавком возила с обзиром на географске карактеристике и демографско стање. Тако би се могли грађани посјетити, они који су онемоћали и старији, у смислу пружања одређених аспеката и здравствене, али и социјалне заштите - рекао је Шеранић.

Шеранић је истакао да су у току активности преласка оштролучког Дома здравља на трезорско пословање.

- Оштра Лука је завршила све своје обавезе које је имала и очекује се у наредном периоду да буде реализована уплата свих дуговања која су била везана за сам Дом здравља према Пореској управи, да буду измирена - рекао је Шеранић.

Предсједник Скупштине општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да локална власт разрађује идеје изградње новог објекта Дома здравља. 

- Планирамо да кренемо с једним пројектом за потпуно нови дом здравља који би био овдје у центру Оштре Луке и у неком наредном периоду од четири године би требало да буде завршен - најавио је Станар.