latinica  ћирилица
01/07/2024 |  11:21 ⇒ 11:26 | Аутор: АТВ

Лажи сарајевског портала о преминулом човјеку

Сарајевски портал Рапорт грубо се поиграо са судбином породице Дејана Илића, објавивши вијест под насловом "Малољетна Емилија и Славица Илић експресно постале нове сувласнице Проинтера, Дејан Илић нестао".
Проинтер - Фото: РТРС
ПроинтерФото: РТРС

У тексту инсинуирају да је некадашњи сувласник Проинтера, Дејан Илић напустио БиХ, а власништво преписао на супругу и кћерку. Истина је да је Дејан Илић преминуо у фебруару ове године, након борбе са опаком болешћу.

Непровјерене информације, које су лако доступне једноставном претрагом интернета, очигледно је требало да послуже као додатни притисак на јавност, а након америчких санкција Инфинити групи у чијем саставу је и Проинтер.

Новинар Семира Дегирменџић није се удостојила да провјери информације што је један од основних постулата новинарства, али могло би се рећи да је вијест која је препуна лажи и инсинуација требало да узбурка јавност.

Портал Рапорт, омиљени је сарајевски портал и неким медијима у Републици Српској, који га здушно преносе, углавном онда када пишу о Републици Српској и америчким санкцијама појединцима и фирмама из Српске.