latinica  ћирилица
30/06/2024 |  20:50 ⇒ 21:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Енглеска елиминисала Словачку послије продужетака за четвртфинале ЕП (ВИДЕО)

Фудбалери Енглеске пласирали су се у четвртфинале Европског првенства пошто су послије продужетака, до којих су стигли голом Џуда Белингема маказицама у 90+5. минуту, савладали Словаке резултатом 2:1.
Славље Енглеза (Фото:  EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL) -
Славље Енглеза (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

Словачка је у Гелзенкирхену повела у 25. минуту, кад је послије контранапада Давид Стрелец асистирао Ивану Шранцу за трећи гол на Европском првенству. Испоставило се да је то гол који је Словаке одвео до највећег успјеха у историји.

Енглези су се тргли се послије очајног првог полувремена у наставку игре и заграли много боље, али нису могли до гола и продужетака. У 51. минуту послије интервенције из ВАР собе поништен је гол Фила Фодена због офсајда.

У 78. минуту капитен Енглеске Хари Кејн није искористио стоодстотну шансу, промашио је читав гол ударцем главом са шест метара. У 81. минуту везиста Енглеске Деклан Рајс је погодио стативу ударцем са око 20 метара.

Енглези су продужетке изборили прелијепим голом маказицама Белингема, који је у 90+5. минуту искористио центаршут Марка Геија.

Само што је почео први продужетак, Хари Кејн је у 91. минуту послије додавања резервисте Еберечија Езеа ударцем главом са четири метра донио потпуни преокрет Енглезима.

У 105. минуту Словачка је имала феноменалну шансу за изједначење, али је Петер Пекарик промашио гол са четири метра.

Енглеска ће у четвртфиналу ЕП играти против Швајцарске, 6. јула од 18 часова у Дизелдорфу.