latinica  ћирилица
30/06/2024 |  16:02 ⇒ 16:03 | Аутор: РТС

Би-Би-Си: "Супер-човјек" Ђоковић спреман да пркоси очекивањима

Британски Би-Би-Си је на свом порталу издвојио пет најинтересантнијих прича на предстојећем Вимблдону, међу којима је и повратак Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL)

Вимблдон почиње 1. јула и Ђоковић ће бити други носилац. Упркос повреди на Ролан Гаросу и операцији менискуса, успио је да се опорави довољно да се такмичи на Вимблдону.

Долазак седмоструког првака Вимбдлона и његова форма су међу пет најинтересантнијих прича за праћење по избору Би-Би-Сија. Осим поднаслова " 'Супер-човјек' Ђоковић спреман да пркоси очекивањима" су издвојени и посљедњи турнир Ендија Марија, повратак Еме Радукану, непредвидивост у женској конкуренцији и раст Џека Дрејпера.

- Пркосити свим очекивањима и доказати да су скептици у криву, гориво је које покреће Новака Ђоковића. Долазак из огромног дефицита да би престигао и Роџера Федерера и Рафаела Надала у погледу укупних гренд слем побједа је најбољи примјер.

Други је начин на који се 24-струки велики шампион борио са физичким проблемима да би зарадио неке од својих највећих успјеха. Освајање рекордне, осме титуле на Вимблдону, након операције повреде кољена 5. јуна, вјероватно би био његов највећи подвиг - пише Би-Би-Си и наставља се цитатом Ђоковића:

- 'Нисам дошао да играм неколико кола. Стварно желим да идем на титулу. Не видим да се суздржавам'. Подразумијева се да никада не можете искључити Ђоковића, кога је бранилац титуле Алкараз описао као 'супер-човјека'. Али, с обзиром на Ђоковићеву недавну операцију, 21-годишњи Шпанац би морао да се сматра фаворитом за титулу. Недавно крунисани свјетски број један Јаник Синер - полуфиналиста прошле године - не заостаје много, додајући још више вјеродостојности својим шансама титулом у Халеу за загријавање - пише у тексту.

У првом колу Ђоковићев ривал је Чех Вита Коприва.