latinica  ћирилица
30/06/2024 |  16:48 ⇒ 17:33 | Аутор: ТАНЈУГ

У невремену у Швајцарској и Италији најмање четири особе погинуле (ВИДЕО)

Олује у Швајцарској и сјеверној Италији изазвале су велике поплаве и клизишта, при чему су најмање четири особе погинуле, саопштиле су данас локалне власти.
Срушио се мост у Швајцарској (Фото:  EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER) -
Срушио се мост у Швајцарској (Фото: EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER)

Тијела три особе пронађена су након што је покренуто клизиште у области Фонтана у долини ријеке Мађа у швајцарском кантону Тичино, пренијела је агенција АП.

Невријеме и јака киша захватили су и јужну и западну Швајцарску.

Насеља дуж ријеке Мађа су евакуисана, а дио малог друмског моста Вислето се срушио. Једна особа је нестала у оближњој долини Лавизара.

Ријека Рона излила се из корита, поплавивши неколико области кантона Вале, као и аутопут и жељезничку пругу.

Полиција је саопштила да је у долинама јужно од Роне падала изузетно јака киша, а тијело човјека чији је пријатељ пријавио нестанак пронађено је данас у алпском љетовалишту Сас-Грунд.

Још један мушкарац се води као нестао од суботе увече у области Бин, у горњој долини Роне у близини италијанске границе, саопштила је полиција.

Поплаве, грмљавине и клизишта такође су погодили различите регионе на сјеверу Италије. Ватрогасци су саопштили да су извели око 80 спасилачких операција и евакуисали десетине људи у сјеверном региону Пијемонта.

Између Монтанара и Сан Бењо Канавезеа, двије одрасле особе и тромјесечна дјевојчица спасени су након што их је набујала ријека Орко заробила у аутомобилу, саопштили су ватрогасци. Истовремено, неколико села је изоловано због изливања потока, олуја и клизишта у региону Вале Д`Аоста.