latinica  ћирилица
28/06/2024 |  12:04 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Обавеза свих нас да његујемо оно што смо стекли кроз историју (ВИДЕО)

Видовдан је историјски датум који није случајно изабран да буде дан оваквих окупљања, рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, на обиљежавању крсне славе Војске Републике Српске у Језеру.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је свим припадницима ВРС-а, који су бранили нашу слободу, коју данас уживамо, овим путем честитала крсну славу, те се захвалила за жртву коју су сви припадници поднијели.

- Мислим да је то обавеза свих нас да и у наредном периоду његујемо управо оно што смо кроз историју стекли. Наша опредјељеност је чување слободе, која је скупо плаћена. Поносна сам на оно што је Република Српска. Поносна сам на везу коју данас људи који се налазе у заједнички оружаним снагама имају. Захваљујући таквој вези, показујемо да је то нешто што мора да траје и да буде дубоко укоријењено у институцијалној сфери Српске - напоменула је Цвијановићева. 

Цвијановићева каже да је "на данашњи велики празник, дубоко уткан у свијест српског народа као симбол храбрости и јунаштва у вјековној борби за правду, са посебним пијететом се сјећамо оних који су, за слободу коју ми данас уживамо, дали оно највредније што су имали".

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)