latinica  ћирилица
28/06/2024 |  11:52 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Запрашивање комараца у недјељу и понедјељак

Предузеће за санитарно-еколошку заштиту "Еко бел" Лакташи извршиће 30. јуна и 1. јула на подручју Бањалуке акцију сузбијања одраслих форми комараца са земље, те упозоравају пчеларе да наведених дана предузму све потребне мјере за заштиту пчела, попут наткривања пчелињих друштава картоном или другим приручним средствима.
Комарац (фото: EPA-EFE/Andre Borges - илустрација) -
Комарац (фото: EPA-EFE/Andre Borges - илустрација)

У недјељу, 30. јуна, у периоду од 19.30 до 22.30 часова третман ће бити спроведен у сљедећим дијеловима града Лазарево, Кумсале, Кочићев Вијенац, Српске Топлице, Шибови, Раковачке баре, Шарговац, Петрићевац, Дракулић, Пријечани, Делибашино Село, Мађир, Чесма, Борик, Дебељаци, Зелени Вир, Ада и Медено Поље.

У пондјељак, 1. јула, у периоду од 5.00 до 7.00 часова, третман ће бити спроведен у дијеловима града Центар, шеталиште од Зеленог моста до Ребровачког моста /лијева и десна страна/, парк Младен Стојановић, Борик, Каштел и Кампус.

У термину од 19.30 до 22.30 часова третман ће се спровести у дијеловима града Дервиши, Залужани, Нова Варош, Росуље, Паприковац, Лауш, Рамићи, Куљани, Драгочај, Барловци, Паприковац, Старчевица и Обилићево.

У случају лоших временских услова грађани ће посредством средстава информисања бити на вријеме обавијештени о накнадном термину акције.