latinica  ћирилица
30/06/2024 |  09:12 ⇒ 09:12 | Аутор: СРНА

Дјеца са Косова и Метохије срећно стигла својим кућама

На Косово и Метохију својим кућама стигла су дјеца која су седам дана боравила код својих вршњака у Републици Српској.
Дјеца са КиМ - Фото: РТРС
Дјеца са КиМФото: РТРС

Предсједник бањалучог Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да су у једном аутобусу на прелазу Јариње дјеца доживјела неугодност, гдје их је такозвана косовска полиција тјерала да са списка обришу ријеч Метохија и пријетила пријавама вођама пута.

Међутим, додао је, дјеца су око поноћи стигла у Косовску Каменицу, Шилово, Витину, Пасјане, Партеш, Ново Брдо, Грачаницу, Косово Поље, Угљаре, Велику Хочу, Ораховац, Штрпце, Србицу, Клину, Исток, Гораждевац, Косовску Митровицу, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

Он је додао да непотребна непријатност на Јарињу не може ставити мрљу на дивних седам дана које су провели са својим вршњацима у Српској.

У 15 општина и градова у Републици Српској боравила су дјеца и просвјетни радници са Косова и Метохије од 22. до 29. јуна у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Арлов је подсјетио да су јуче испратили дјецу са Рајске плаже и моста "Братољуб" у Братунцу и зажељели им срећан пут, те да дођу у Српску и наредне године у још већем броју.

- Дјеца, млади и одрасли са потешкоћама у развоју са својим родитељима из Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" из Косовске Митровице, који су били гости Одбора у Бањалуци срећно су се вратили кући - рекао је Арлов.