latinica  ћирилица
27/06/2024 |  08:53 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Руска газета о пријему код Додика спортиста из Српске који су учествовали на Играма БРИКС-а

Руска газета, извијестила је о јучерашњем пријему спортиста из Српске код предсједник Милорада Додика, а који су наступали на минулим Играма БРИКС-а, одржаним у Русији.
Пријем у Палати - Фото: РТРС
Пријем у ПалатиФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је у сриједу селекцију Републике Српске која се вратила са три бронзане медаље са Игара БРИКС-а. Додик је обећао да ће сви учесници игара добити 10.000 КМ, а они који освоје награде 20.000, наводи Руска газета.

- Надам се да је искуство које сте тамо стекли драгоцјено и позитивно и да сте се такмичили на највећем могућем нивоу. Поносан сам на вас и у име Републике Српске вам се захваљујем на репрезентативности - пренио је поменути руски медиј изјаву предсједника Српске.

Репрезентација Републике Српске је на спортским играма БРИКС-а у Казању од 12. до 23. јуна наступала под својом заставом и обиљежјима. Републику Српску је успјешно представљало 64 спортист у осам спортова, наводи се још у тексту Руске газете.

Такође, Газета је пренијела и изјаву шефа Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ, Сање Вулић.

- Неопходно је искључити спорт из политике, организовати догађаје без забране на основу националности и не дозволити политичку дисквалификацију учесника. Спорт треба да уједини народе и државе, а не да постане механизам политичког притиска - изјавила је Сања Вулић, а преноси Газета.

Русија је први пут била домаћин ових такмичења и она су постала рекордна по много чему: 82 земље учеснице, 2.852 спортиста, 387 медаља. У оквиру догађаја одржан је и састанак министара спорта земаља заједнице, који је одржан у проширеном формату. Одлучено је да домаћин наредних Игара буде Бразил, закључује се у тексту Руске газете.