latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:56 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Ружичић: Велика част за општину Језеро да буде домаћин прославе крсне славе ВРС (ВИДЕО)

Уз благослов епископа бихаћко-петровачког Сергија, oпштина Језеро има част да ове године буде домаћин крсне славе Војске Републике Српске, 3. пјешадијског ( Република Српска) пука, Видовдана, која је уједно и крсна слава парохије језерске.
Снежана Ружичић - Фото: РТРС
Снежана РужичићФото: РТРС

Видовдан је значајан празник за Србе и на тај су се дешавали многи догађаји у историји, рекла је начелница општине Језеро Снежана Ружичић гостујући у нашем Јутарњем програму.

- Велика је част за општину Језеро и привилегија за једну малу општину да буде организатор и домаћин овако значајног догађаја. Поред што је красна слава Војске Републике Српске, Видовдан је и слава нашег Храма Кнеза Лазара - нагласила је Ружичић.

Свечаност започиње Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог великомученика кнеза Лазара, у 9.30 часова, а служиће је епископ бихаћко-петровачки, Сергије.

Ружичић је истакла да очекују велики број гостију представника друштвеног живота Републике Српске.

- Очекујемо и долазак предсједника Милорада Додика, замјеника министра одбране Александра Гогановића као и представника Оружаних снага, представника борачких организација, као и становника Језера и других општина - рекла је Ружичић.

Ружичић је истакла да је Видовдан велики дан за парохијане општине Језера и позвала све заинтересоване да присуствују литургији, након чега је припремњен и свечани ручак.

Вечерас, уочи Видовдана, у 18.00 часова у порти храма, биће служен помен и парастос палим борцима.