latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:22 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Видовдански сабор у Бањалуци; Наступа Павлина Радовановић: Република Српска нас воли и разумије (ВИДЕО)

Поводом Видовдана, Србско сабрање "Баштионик" организује вечерас Видовдански сабор у Бањалуци, а сутра у петак 28. јуна у Манастиру Гомионица биће организован богат културно-умјетнички програм и то у новоизграђеном амфитеатру у парку уз сам Манастир, који ће том приликом бити и промовисан.
Павлина Радовановић - Фото: РТРС
Павлина РадовановићФото: РТРС

Између осталих, наступиће и Павлина Радовановић, дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије, интерпретаторка српских традиционалних, косовских и патриотских пјесама

Дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије Павлина Радовановић, која пјева српске традиционалне, косовске и патриотске пјесме, изјавила је да Срби из Републике Српске разумију муке Срба на Косову и Метохији, јер су их и сами прошли.

Упоређујући положај српског народа у Српској и на Косову и Метохији, Радовановићева је рекла да је у једном тренутку српски народ у Републици Српској и на Косову и Метохији имао исте муке и проблеме, којих су се у Српској ријешили, али су Срби на Космету и даље остали у њима.

- Република Српска нас воли зато што нас разумије, разумије наше муке, зато што је све то прошла. А, народ из Републике Српске - то је народ који ће за мене увијек остати у срцу и који је посебан, гдје год живио - истакла је Павлина у нашем Јутарњем програму.

Павлина каже са нестрпљењем ишчекује вечерашњи наступ.

- Једва чекам наступ вечерас и што ћу пјевати пред овим дивним људима. Драго ми је што ће то бити испред Храма Христа Спаситеља, али такође ми је драго што ћу то учинити и код манастира Гомионица - каже Павлина.