latinica  ћирилица
26/06/2024 |  19:05 | Аутор: СРНА

Делегација Скупштине Србије напустила конференцију у Црној Гори

Делегација Скупштине Србије напустила је данашњу међупарламентарну конференцију у Црној Гори након неистинитих и неоснованих напада на државу Србију и њеног предсједника Александра Вучића од посланика Парламентарне скупштине БиХ, парламента Албаније и привремених институција самоуправе у Приштини, саопштено је из Скупштине Србије.
Скупштина Србије (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Скупштина Србије (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

У саопштењу се наводи да је конференција, чији је примарни циљ требало да буде унапређење регионалне сарадње и квалитета живота грађана у региону, као и успостављање заједничког регионалног тржишта, злоупотријебљена за јефтина политикантска, демагошка, неистинита и нестручна излагања.

- Делегација Скупштине Србије, у чијем саставу је била Снежана Пауновић, потпредсједник Скупштине и предсједник Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и Угљеша Марковић, предсједник Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, напустила је Међупарламентарну конференцију "Предности Берлинског процеса: посебан фокус на заједничко регионално тржиште", која је данас одржана у Црној Гори. Конференција је одржана у оквиру ширег регионалног пројекта "Парламентарна дипломатија: регионална сарадња кроз унапријеђени парламентарни дијалог", који финансира њемачко Савезно министарство иностраних послова - додаје се у саопштењу.

Пауновићева је рекла да није прихватљиво да предсједника Србије, који је легитимно и легално вољом грађана изабран, оптужују и вријеђају представници оних којима руководства постављају центри моћи, декретом.

Она је нагласила је Србија спремна на примјену свих споразума и конструктиван дијалог у оквиру Берлинског процеса.

Пауновићева је истакла да је Србија, као најјача економија на Балкану, окренута напретку и будућности, али изнад свега суверена земља у којој грађани на демократски начин бирају своје представнике.