latinica  ћирилица
26/06/2024 |  12:37 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Пријем код предсједника Српске: Освајачима медаља на Играма БРИКС-а по 20.000 КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Сви спортисти који су Републику Српску представљали на спортским играма земаља БРИКС-а, добиће из средстава предсједника Републике Српске Милорада Додика по 10.000 КМ, док ће освајачи медаља добити 20.000 КМ.
Пријем у Палати - Фото: РТРС
Пријем у ПалатиФото: РТРС

Додик је саопштио ово на пријему за спортисте и делегацију Републике Српске који су учествовали на играма земаља БРИКС-а у Руској Федерацији, те додао да ће чланови делегације бити награђени са по 5.000 КМ, а двије спортисткиње које су освојиле четврта мјеста по 15.000 КМ.

Додик је честитао свим учесницима, те додао да су сви побједници, јер је Српска први пут у историји представљена на репрезентативномм нивоу.

Свим спортистима и члановима делегације Републике Српске додијељене су и плакете.

- Надам се да је искуство које сте тамо стекли дргоцјено и позитивно и да сте се такмичили на највећем могућем нивоу. Поносан сам на вас и у име Републике Српске вам се захваљујем на репрезентативности - рекао је Додик.

Републику Српску је успјешно представљало 64 спортиста.

Сви који су били на Играма БРИКС-а у Казању добили су пригодне плакете, а међу њима и представници Радио-телевизије - Немања Бабић, Дарко Сошња и Борис Врховац.