latinica  ћирилица
26/06/2024 |  11:34 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Вујић: Циљ је да задржимо радна мјеста; Могуће рјешење - да Инфинити преузму они који су стварали компанију

Они који су учествовали у стварању Инфинити интернешнел групе заинтересовани су да преузму управљање компанијом, након што је власник Ђорђе Ђурић одлучио да напусти ту позицију по увођењу америчких санкција, рекао је предсједник Управе Инфинити интернешнел групе Бојан Вујић.
Инфинити група - прес конференција - Фото: РТРС
Инфинити група - прес конференцијаФото: РТРС

- Разговарамо да сада ми из Инфинити групе преузмемо управљање. Поента је да ми који смо створили компанију идемо у правцу да је преузмемо. На овај начин Инфинити група више неће да постоји, али тражићемо неки модел - рекао је Вујић.

Истакао је да није јасно образложење за уведене санкциије, јер су све компаније унутар групације пословале транспарентно, те је поручио да ће се пронаћи модел да се настави пословање и сачувају радна мјеста.

- Банке су нас већ контактирале. Имамо могућност да послујемо са америчким компанијама до 14. августа, а овдје банке већ говоре о затварању рачуна. То је апсурд. Покушаћемо до тада све да завршимо - рекао је Вујић.

Рекао је да је угрожено 800 радних мјеста.

- Штета је начињена. Наше запослене жељела би свака компанија. Сада морамо пронаћи начин да их задржимо. Оно што се најгоре може десити је да ти људи оду из Републике Српске, што је била и жеља оних који су уводили санкције - истакао је Вујић.

Како истиче, циљ је задржавање радних мјеста.

Вујић је рекао да су угрожени пројекти од значаја за Српску, јер компаније које послује у групацији сарађују и са институцијама као што је Пореска управа и Управа за геодетске и имовинско правне послове.

Подсјетио је да ће у наредном периоду бити реализован пројекат дигитализације у БиХ вриједан неколико стотина милиона евра, те истакао да и то може бити један од разлога за увођење санкција.

- Када нема домаћих компанија, то ће онда радити неко са стране - указао је Вујић.

Говорећи о Амбасади САД у БиХ, Вујић је навео да су имали могућност да траже све информације у вези са пословањем компаније, али да до тога никада није дошло.