latinica  ћирилица
26/06/2024 |  10:25 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Влада и Министарство просвјете и културе организовали пријем за ученике, наставнике и директоре са КиМ (ФОТО/ВИДЕО)

Влада и Министарство просвјете и културе Републике Српске одрганизовали су пријем за ученике, наставнике и директоре српских школа на Косову и Метохији који у оквиру програма "Спојимо дјецу КиМ и Српске" бораве у Српској.
Пријем за дјецу са Косова и Метохије - Фото: РТРС
Пријем за дјецу са Косова и МетохијеФото: РТРС

Пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" омогућава дјеци да изграде искрена и трајна пријатељства, размјене културна и образовна искуства, те да развију осјећај заједништва и међусобне подршке истакли су предсједник Одбора за Косово и Метохију Мирослав Арлов и министарка просвјете и кулутре Републике Српске Жељка Стојичић.

- Дјеца одлазе богатија за велико другарство и велико искуство. Сви они имају много тога на Косову у Метохији, нису ни гладни ни жедни, али немају слободу, коју смо им пружили за ових седам дана - рекао је Арлов.

Пријему су присуствовали министри у Влади Републике Српске.

- Вјерујем да ће они из Републике Српске изаћи задовољни својим боравком и да ће понијети најљепше успомене које другарство може да створи - навела је министарка просвјете и кулутре Републике Српске Жељка Стојичић.

Арлов са гостима (Фото: РТРС)

Стојичић је рекла је да Министарство просвјете и културе традиционално подржава пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

У пројекту учествује 15 општина и градова Републике Српске.

У оквиру пројекта у Републици Српској боравиће 586 дјеце, 53 наставника као и 25 дјеце са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије.

Пројекат се реализује 12. пут.