latinica  ћирилица
25/06/2024 |  22:53 ⇒ 26/06/2024 | 07:12 | Аутор: РТРС

Србија неријешено са Данском, али опет посљедња у групи (ФОТО)

Репрезентација Србије завршила је учешће на Европском првенству у Њемачкој, као посљедња екипа у групи Ц. Србија је у мечу трећег кола играла са Данском без голова (0:0).
Утакмица, Данска - Србија (фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Утакмица, Данска - Србија (фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

И другом мечу групе мреже су мировале између Енглеске и Словеније (0:0), па је на крају Енглеска завршила прва са пет бодова, друга Словенија са три, трећа Данска са три и Србија посљедња са два бода.

Данска је била опаснија током цијелог меча, имала и неколико покушаја, али је Рајковић био сигуран на голу Србије. Тек у наставку меча када су у игру ушли Тадић, Влаховић и Јовић, Србија је била нешто опаснија, постигла је и погодак, али ВАР га је поништио због офсајда, а једном се није огласио, након прекршаја над Митровићем, иако је било очигледно повлачење за дрес.

Без обзира на посљедње мјесто у групи, Србија је направила искорак на ЕУРО, и да је ушла мало храбрије у меч са Енглеском на старту првенства, могла је и до другог круга.

Оно што радује све јесте велика подршка навијача "орлова", који су на све три утакмице у великом броју бодрили Србију. Против Данске на трибинама се нашла и ватерполо репрезентација Србије, те Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета свих времена.