latinica  ћирилица
25/06/2024 |  17:56 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Група Д: Холанђани изједначили, Аустријанци опет воде; Пољаци из поновљеног пенала долазе до изједначења(ФОТО)

У првим мечевима данашњег дана Европског првенства у Њемачкој у групи Д у трећем колу састају се Француска и Пољска, те Холандија - Аустрија.
Утакмица, Француска - Пољска (фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Утакмица, Француска - Пољска (фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Падају голови у дуелу Холандије и Аустрије. "Лале" су изједначиле на 2:2 преко Депаја, али Аустријнци постижу погодак преко Сабитера за 2:3.

Левандовски је донио изједначење Пољској, али из другог покушаја. Мењене је одбранио први покушај, али је раније кренуо са гола, па је пенал поновљен.

Закувало се на обје утакмице. Ембапе је из једанаестерца донио предност Француској, која је тим голом дошла до прве позиције.

Аустријанци нису дуго чеклаи на одговор, и одмах су вратили предност на своју страну, Романо Шмид је погодио главом за 1:2.

Само што је почело друго полувријеме Гапко је донио изједначење Холандији, која је опет прва у групи са тренутним резултатима.

Аустрија има предност на полувремену, без голова у дуелу Француске и Пољске

Французи додали гас у финишу полувремена, два пута Ембапе био у добрим приликама, али голман Пољака Скорупски одлично интервенисао.

"Неуништиви" Левандовски имао је добру прилику за Пољаке, али његов ударац главом одлази поред гола.

Пола сата игре, на оба меча, за сада само један погодак, и то онај Аустријанаца. Занимљива утакмица Француза и Пољака, али мреже за сада мирују.

Французи конкретнији, али за сада нема голова, изузев једног покушаја Дембелеа.

Аустрија је у шестом минуту повела против Холандије, 0:1.

Александер Прас је убацио лопту са лијеве стране у шеснаестерац, гдје ју је покупио Доњел Мален и савладао сопственог голмана. Још један аутогол на ЕУРО.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ово је свакако најизвјеснија група, јер двије првопласиране екипе Холандија и Француска имају по четири бода и осигурали су пласман даље, а веома близу томе је и Аустрија, која има три бода.

Утакмица Француска - Пољска (фото: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Без икаквих шанси је Пољска, која и у случају побједе са три бода не би могла даље од четврте позиције, јер је изгубила од Аустрије.

Веома су расположени навијачи Холандије који су "окупирали" Берлин, има их неколико десетина хиљада, па ће "лале" имати велику подршку на Олимпијском стадиону.