latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:12 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

ПУ Бијељина обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе опојних дрога

У Бијељини су припадници Полицијске управе грађанима дијелили едукативни материјал – летке, с циљем да се родитељима помогне да препознају понашање дјетета, однсоно да идентификују прве симптоме колоји би указивали на евентуално конзумирање опојних дрога.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Ове године је израђен промотивни материјал "не окрећи главу, помози", на којем су приказане фотографије опојних дрога и исписани савјети родитељима како да поступају са дјецом уколико виде прве симптоме конзумирања опојних средстава. За протејклих пет мјесеци на подручју ПУ Бујељина евидентирано је 55 случаја који се односе на злоупотребу опојних дрога, од чега је 18 кривичних дјела и 38 прекршаја.

Евидентирано је и шест повратника у извршењу, као и два малољетна лица.

Лишено слободе је 36 лица због злоупотербе опојних дрога у полљедњих шест мјесеци.

"Неон 2" и "Качкет" су биле кампање ПУ Бијељина и у другим акцијама заплијењено је преко седам хиљада грама различитих психоактивних супстанци.

Више од седам килограма опојне дроге марихуане, око 60 грама кокаина, 270 стабљика индијске конопље, и одређених медицинских дрога и екстазија.

Припадници полиције контуирано врше предавања у школама у вези штетности опојних дрога, рекла је Александра Марић, портпарол ПУ Бијељина.