latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:45 ⇒ 19:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Са Данском је велика утакмица, пробаћемо све да дођемо до побједе

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да је пред "орловима" велика утакмица и да ће екипа све пробати како би дошла до побједе у сутрашњој утакмици против Данске на Европском првенству у Њемачкој.
Драган Стојковић Пикси (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Драган Стојковић Пикси (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Репрезентација Србије играће сутра против Данске у трећем колу групе Ц од 21 час у Минхену. Србија послије два кола има један бод, уколико побиједи Данску, пласираће се у осмину финала ЕП.

Стојковић још није донио одлуку да ли ће играти са једним или два нападача као што је био случај у прва два кола.

- Размишљамо о свим сегментима кад је наша формација у питању, видјећете сутра, да ли са једним или два нападача, то су опција један и опција два. Али најпаметнију тактику ћете свакако видјети - изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Он је нагласио да у репрезентацији влада добро расположеје.

- Расположени смо, што не бисмо били, сутра је велики празник фудбала - рекао је Стојковић.

Србија је изгубила од Данске у све три међусобне утакмице, Стојковић сматра да је сада вријеме да Србија први пут побиједи.

- Знали смо да је Енглеска важна утакмица, али сада је Данска најважнија. И добро је што играмо у 21.00. Они играју чврсто, организовано, много се жртвују на терену, биће тешко играти, али вјерујемо да можемо да промијенимо историју. Три пута смо изгубили и сада је вријеме да промијенимо историју. Пробаћемо све што је до нас да дођемо до побједе - каже Стојковић.