latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:14 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Кад Суд БиХ веже коња гдје му ага каже

Да бошњачки политичари отворено воде политику "вежи коња гдје ти ага каже" већ знамо, саопштио нам је министар иностраних послова БиХ, рекао је Милан Тегелтија, савјетник предсједника Републике Српске.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Али да ће тако отворено по том принципу одлуке доносити и Суд БИХ тешко је било вјеровати и највећим скептицима. Нису се потрудили чак ни да то замаскирају некако - поручује Тегелтија.

Истие да је БИХ земља бесмисла у сваком смислу, а посебно правног бесмисла.

- Што нам је још једном доказао Суд БИХ, који је у трећем покушају по истом предмету донио одлуку којом је коначно удовољио својим наредбодавцима и наручиоцима, те у истом предмету из трећег покушаја донио потпуно другацију одлуку него у претходна два пута када је одлучивао по истом предмету и гдје је одлука већ била правоснажна и произвела правно дејство - каже Тегелтија.

Наводи да се ради се о одлуци о одбијању жалбе СНСД-а на одлуку ЦИК- а да призна спорни листић у корист ПДП-а.

- Просто невјероватно! Наиме одлучујући о потпуно истим чињеницама и на бази потпуно истих Закона, Суд БИХ је, из трећег пута, ваљда схватио како се очекује да одлучи па је просто испоштовао те жеље и очекивања јер у два прошла пута кад је одлучивао о истој ствари је изневјерио та очекивања заузимајући дијаметрално супротан став - рекао је Тегелтија.

Упитао је шта се то промјенило у односу на два претходна пута када је о истој правној ствари одлучивао.

- Па буквално ништа, исте чињенице , исти закони, исти закони, али из трецег пута потпуно другачија судска одлука. Како је то уопште могуће? Па у нормалној држави и нормалном правосуђу је тако нешто просто немогуће, али овдје Суд БИХ одлучио, баш као и министар иностраних послова, да веже коња тамо гдје му Ага каже - закључује Тегелтија.