latinica  ћирилица
24/06/2024 |  13:20 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Звиздић: Коалиција неће дочекати крај мандата ако Додик настави путем којим је кренуо

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине и замјеник предсједника НиП-а Денис Звиздић рекао је да "коалиција на нивоу БиХ неће дочекати крај мандата, ако лидер СНСД-а Милорад Додик настави путем којим је кренуо".
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Звиздић је оптужио Додика за мржњу према БиХ, наводећи да је постао "заговорник етноцентризма и водећи промотер антибошњаштва", и да је, каже, "узимајући погрешну терапију коју му перманентно прописују у Кремљу, прихватио улогу противника евроатлантских интеграција, европских вриједности, владавине права и даље демократизације БиХ".

Због тога, каже, није сигуран да ће коалиција са СНСД-ом дочекати крај мандата.

- Осим ако не дође до потпуне промјене у понашању СНСД-а која би значила видљив и мјерљив напредак на путу ЕУ интеграција и укупан економски и друштвени раст и развој БиХ, што је, имајући у виду алтернативну стварност у којој живе и дјелују, врло тешко очекивати - рекао је Звиздић за портал Рапорт.

Он је рекао и да Додик води "апсурдну борбу против читаве западне цивилизације, евроатлантске и демократске БиХ" и да је, како каже, "сигуран губитник јер је заваран перцепцијама које нису реалне".