latinica  ћирилица
24/06/2024 |  10:31 | Аутор: РТРС

Нешић упутио телеграм саучешћа поводом терористичког напада у Дагестану

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић упутио је саучешће руском министру за цивилну одбрану, ванредне ситуације и помоћ у катастрофама Александру Куренкову и пријатељском руском народу поводом терористичког напада у Дагестану у којем је животе изгубило и 15 полицијских службеника.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- С великим болом и тугом примио сам вијест о страшном терористичком нападу који је задесио Дагестан, односећи животе невиних људи и повриједивши многе друге. У име Министарства безбједности, као и у своје име, изражавам најдубље саучешће Вама, породицама жртава, и народу Руске Федерације - навео је Нешић у телеграму.

Он је указао да су терористички напади злочини који све погађају и који покушавају да унесу страх и несигурност у друштва, нагласивши да у овим тешким тренуцима БиХ стоји уз Руску Федерацију, снажно осуђујући овај кукавички чин насиља и исказујући солидарност са свим грађанима погођеним овом трагедијом.

- Сви смо свјесни колико су важни мир и безбједност у свијету. Управо због тога, неопходно је да заједно радимо на јачању међународне сарадње у борби против тероризма, како бисмо спријечили овакве нападе у будућности и обезбиједили стабилност за све наше грађане - поручио је Нешић.

Нешић је изразио наду да ће починиоци овог гнусног злочина бити брзо пронађени и приведени правди, а да ће ожалошћене породице пронаћи снагу да преброде ову тешку ситуацију.

Он је додао да ће БиХ и даље бити посвећена сарадњи с Русијом и свим партнерима у борби против тероризма и очувању мира и безбједности.

У терористичким нападима у руској Републици Дагестан убијено је 19 људи, као и пет нападача, саопштено је из Истражног комитета Русије.

- Према прелиминарним информацијама, у нападима је убијено 15 полицајаца и четворо цивила, укључујући православног свештеника - истиче се у саопштењу.