latinica  ћирилица
24/06/2024 |  10:13 ⇒ 10:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Роберт Кенеди поново цитирао Вучића

Независни кандидат за предсједника САД Роберт Ф. Кенеди Млађи поново је данас у својим објавама на друштвеним мрежама цитирао предсједника Србије Александра Вучића.
Роберт Кенеди млађи (фото: EPA-EFE/ADAM DAVIS) -
Роберт Кенеди млађи (фото: EPA-EFE/ADAM DAVIS)

Он је, говорећи о сукобу у Украјини цитирао изјаву Вучића да је "воз напустио станицу и да нико не може да га заустави".

- Воз је напустио станицу и нико не може да га заустави - Српски предсједник Александар Вучић о неминовности рата Европе са Русијом. Изаберите мене за предсједника и ја ћу то зауставити - написао је Кенеди на друштвеној мрежи X.

Кенеди Млађи је недавно на истој друштвеној мрежи објавио Вучићев интервју за швајцарски "Велтвохе", у којем је председник Србије говорио о ризику од рата Украјине и Русије.

- Предсједник Србије страхује од рата са Русијом због Украјине. Плаши се губитка милиона живота и жели да зна: гдје су одрасли у соби? И ја такође желим то да знам - навео је недавно Кенеди на Иксу, уз снимак Вучићевог разговора за швајцарски лист "Велтвохе" .

Кенеди је у наставку данашње објаве на мрежи X осудио јучерашњи напад украјинске војске на Севастопољ означивши овај акт кијевског режима као нову ескалацију.

- Још једна безобзирна ескалација америчког проксија Украјине. Русија "сматра да је САД одговорна" за напад касетном муницијом на цивиле на плажи - написао је он на друштвеној мрежи Икс и додао: "Зауставићу овај рат!"

Осим Кенедија Вучићев интервју за швајцарски лист је на друштвеним мрежама поделио светски познати финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дот Ком, познат и као највећи светски хакер и звезда друштвених мрежа са милионским аудиторијумом, уз оцену да би требало да послушамо Вучића и његову оцену о стању у Украјини.

- Остало је три до четири месеца до великог праска. То је такође и моја процена. Послушајте председника Србије и његов искрен став о ситуацији у Украјини. Европљани морају да се ослободе лошег утицаја САД и њеног царства које је у паду, или ће, иначе, и они да плате крајњу цијену - написао је Ким Дот Ком у објави коју је прегледало скоро три милиона пратилаца.