latinica  ћирилица
24/06/2024 |  09:07 ⇒ 10:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић други тенисер свијета, Синер задржао прво мјесто

Српски тенисер Новак Ђоковић напредовао је за једну позицију на најновијој АТП листи и тренутно је други играч свијета са 8.360 бодова.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/YOAN VALAT) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/YOAN VALAT)

Ђоковић је преузео друго мјесто на листи најбољих тенисера свијета од Шпанца Карлоса Алкараза, који није успио да одбрани титулу на турниру у Квинсу. Шпанац је тренутно трећи тенисер свијета са 8.130 бодова.

Прво мјесто на АТП листи задржао је Италијан Јаник Синер, који има 9.890 бодова. Италијан има 410 поена више у односу на прошлонједељну листу, пошто је јуче освојио турнир у њемачком Халеу.

Нијемац Александер Зверев је и даље четврти играч свијета, а потом слиједе Руси Данил Медведев и Андреј Рубљов.

Пољак Хуберт Хуркач је напредовао за двије позиције и тренутно је седми тенисер свијета, а иза њега се налазе Норвежанин Каспер Руд, Аустралијанац Алекс де Минор и Бугарин Григор Димитров.

Другорангирани тенисер Србије Ласло Ђере назадовао је за пет позиција. Ђере је 52. играч на АТП листи са 936 бодова, док је Миомир Кецмановић напредовао за једно мјесто и тренутно је 53. тенисер свијета са 920 поена.

Душан Лајовић је задржао 56. позицију на АТП листи са 871 бодом. Хамад Међедовић је назадовао за седам мјеста и тренутно је 127. тенисер свијета са 517 бодова.