latinica  ћирилица
24/06/2024 |  07:28 ⇒ 07:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп одабрао потпредсједника, не открива о коме је ријеч

Бивши предсједник САД Доналд Трамп тврди да је изабрао свог потпредсједника и наговијестио да ће се та особа појавити са њим на првој предсједничкој дебати у четвртак када се суочи са актуелним предсједником Џозефом Бајденом.
Даг Бургум (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Даг Бургум (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Трамп је у интервјуу за НБЦ њуз током боравка у Филаделфији, на питање да ли је одлучио ко ће се уз њега кандидовати за потпредсједника САД рекао да "јесте у својој глави".

Трамп је нагласио да још нико не зна кога је изабрао за потпредсједника.

Извори упознати са процесом селекције рекли су за НБЦ њуз да су главни кандидат за потпредсједника Доналда Трампа на предсједничким изборима у новембру гувернер америчке државе Сјеверна Дакота Даг Бургум и сенатор из Охаја Џеј Ди Венс.

Трамп је прошлог мјесеца рекао да постоје "добре шансе" да прогласи свог потпредсједника на републиканској националној конвенцији, која ће се одржати од 15. до 18. јула у Милвокију.

Гувернер америчке државе Сјеверна Дакота Даг Бургум, који важи за једног од главних кандидата за потпредсједника Доналда Трампа на предсједничким изборима у новембру, изјавио је да је свеједно ко ће бити кандидат за потпредсједника јер победа зависи само од Трампа.

Бургум је рекао, пред дебату америчког предсједника Џозефа Бајдена и бившег америчког предсједника Доналда Трампа, заказану за четвртак, да Бајден може да покаже повећане способности током дебате и да је то учинио прије четири године, пренио је Си-Ен-Ен.