latinica  ћирилица
24/06/2024 |  07:10 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Видовдански хуманитарни базар и концерт (ВИДЕО)

У Бањалуци ће данас бити одржан Видовдански хуманитарни базар и концерт у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.
Видовдански хуманитарни базар и концерт - Фото: РТРС
Видовдански хуманитарни базар и концертФото: РТРС

Концерту у порти Храма Христа Спаситеља присуствоваће и око 100 српске дјеце са Косова и Метохије која бораве у Бањалуци и Теслићу у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије".

Из Одбора је саопштено да је концерт хуманитарног карактера и да ће то бити вече косовских, српских и крајишких пјесама.

Како наводе, наступиће Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске, младе пјевачке групе "Каменички бисери" из Косовске Каменице, "Бели анђели" из Бањалуке, хор Основне школе "Бранко Ћопић" из Бањалуке.

- Дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" из Косовске Митровице понудиће и продавати своје ликовне и умјетничке радове које су припремали. Сва прикупљена средства иду њима - наведено је у саопштењу.

Из Одбора су позвали грађање да дођу и подрже ову хуману активност, али и младе пјевачке групе са Косова и Метохије и Бањалуке.

Хуманитарни базар и концерт најављени су за 20.00 часова.