latinica  ћирилица
23/06/2024 |  21:38 ⇒ 24/06/2024 | 10:22 | Аутор: sputniknews.com

Терористички напади у Дагестану: Погинуло десет особа, ликвидирана четворица нападача (ВИДЕО)

Број мртвих у терористичким нападима у Дагестану достигао је десет (од тога осам полицајаца), док су 34 особе повријеђене, саопштио је републички муфтијат.
Руска полиција (фото: EPA/STRINGER) -
Руска полиција (фото: EPA/STRINGER)

Четири нападача су ликвидирана, изјавили су из Министарства унутрашњих послова Дагестана.

 У цркви у Махачкали закључало се 19 људи, они нису у опасности, а територија цркве је обезбјеђена, саопштила је портпарол регионалног Министарства унутрашњих послова Гајана Гаријева.

- Људи су изведени из цркве - додала је она.

 Центром Махачкале и даље одјекују звуци рафалне паљбе.

Начелник полицијске управе града Дагестански Огњи, који је дошао да помогне својим колегама из Дербента, а који је био тешко рањен, подлегао је повредама, написала је на свом Телеграму портпарол регионалног Министарства унутрашњих послова Гајана Гаријева.

Након напада терориста у Махачкали и Дербенту повријеђени су хоспитализовани у медицинске установе у републици и добијају неопходну помоћ, саопштило је регионално Министарство здравља.

У административним границама града Махачкале уведен је режим противтерористичке операције, речено је Спутњику у Управи ФСБ за Дагестан.

Званичник из области Сергокалински у руском региону Дагестан, Магомед Омаров, приведен је на испитивање у полицију јер постоји могућност да су његови синови учестовали у данашњим терористичким нападима, изјавио је извор из безбједносних снага Дагестана.

- Магомед Омаров је приведен и у току је испитивање. Према прелиминарним резултатима истраге, његови синови су били међу милитантима који су извршили терористичке нападе - рекао је исти извор.