latinica  ћирилица
23/06/2024 |  13:29 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Потенцијали дистрикта Брчко и даље нису дио туристичке понуде (ВИДЕО)

Дистрикт Брчко има повољан географски положај, природне карактеристике али и богато културно-историјско насљеђе за развој туризма. Ти потенцијали још нису постали дио туристичке понуде, дјелимично и због тога што Брчко до сада није имало Туристичку организацију.
Брчко, олдтајмери - Фото: РТРС
Брчко, олдтајмериФото: РТРС

Излетиште „Брезичка долина“ надомак Брчког, мјесто је гдје се сусрећу традиционално етно село и ваздушна бања. Идеју која се родила док је радио у Швајцарској, Васо Кисић је реализовао након одласка у пензију.

Воћни клуб из Брчког у циљу промоције домаћих производа, кућне радиности и занатства током године организује девет различитих манифестација које су интересантне за домаће туристе.

До сада појединачне иницијативе изградње и уређења етно села и излетишта и организовања културних, спортских и привредних манифестација биће обједињене у туристичку понуду Брчког.

Љепоте ријеке Саве и планине Мајевице, културно - историјски споменици и манифестације попут Савског цвијета, Позоришних сусрета и Чари зиме окосница су туристичке понуде дистрикта Брчко.