latinica  ћирилица
22/06/2024 |  17:56 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Реконструкција болнице у Приједору до краја године (ВИДЕО)

Реконструкција приједорске Опште болнице "Др Младен Стојановић" требало би да почне до краја ове године.
Реконструкција приједорске болнице -
Реконструкција приједорске болнице

Ријеч је о великом и захтјевном пројекту, који осим реконструкције објекта, подразумијева и доградњу додатног дијела болнице.

Израда идејног пројекта је при крају, а вриједност планираних радова процијењена је на око 140 милиона марака.

1985. године, када је званично отворена, приједорска Општа болница била је једна од најсавременијих здравствених установа у бившој Југославији.

Од тада до данас у њу је мало улагано и пријеко јој је потребна реконтрукција.

Зуб времена учинио је своје. Објекат је дотрајао . Како би се квалитет услуга унаприједио, неопходно је ићи у корак с временом, истичу пацијенти, али и грађани. Због тога, кажу, највећи и најзначајнији регионални здравствени центар мора да буде модернизован.

Први на листи приоритета приликом реконструкције приједорске Опште болнице "Др Младен Стојановић" је кров, који је у веома лошем стању и који је у претходном периоду током јачих киша прокишњавао, узрокујући проблеме радницима али и пацијентима.

Након санације крова, приступиће се реконструкцији осталих дијелова установе. У плану је и изградња новог дијела болнице, односно анекса у којем ће бити смјештене специјалистичке амбуланте за дневни пријем пацијената.

- Оно што је наш план, јесте да прво радимо анекс, како би њега довели у функцију и како би полако дио по дио измијештали и на тај начин омогућити несметан рад осталих одјељења - истакао је Мирослав Вијелић, в.д. директора Опште болнице "Др Младен Стојановић" Приједор.

Идејни пројекат за реконструкцију израђује приједорски Завод за изградњу у сарадњи са медицинском струком и требало би да буде завршен наредног мјесеца

- Ако министарство се сложи, а имали смо састанак, мислим да је све онако како су они тражили и захтијевали, остаје на Влади
да се усвоји, да се да зелено свјетло, и ми идемо на расписивање тендера - поручио је Слободан Јавор, градоначелник Приједора

У плану је и увођење нових услуга које су недостајале приједорској болници, чиме би ова установа требало да постане једна од најсавременијих и најопремљенијих.