latinica  ћирилица
22/06/2024 |  15:33 | Аутор: СРНА

Вулићева поручила Марфију: Твоји подли планови о унитарној БиХ неће успјети, јер Додик штити интересе Српске

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентаране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је Мајкл Марфи фрустриран својим одласком са амбасадорске позиције у Сарајеву, која му је вјероватно прва и посљедња, те више ни не покушава да прикрије своје хистеричне и злобне коментаре на рачун Републике Српске и предсједника Милорада Додика.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Марфи се у БиХ никада није ни понашао као дипломата, нити је заступао земљу из које је дошао, већ наступа са личних позиција. Он у својим иступима, из дана у дан, све више шири дезинформације и отворено показује нервозу и опсједнутост предсједником Додиком, јер му је он главна сметња и препрека на путу ка стварању унитарне БиХ - истакла је Вулићева за Срну, реагујући на Марфијеве поновне оптужбе на рачун Републике Српске и њеног предсједника.

Према њеним ријечима, одатле и потиче сва Марфијева озлојађеност и нервоза.

- Бошњачко Сарајево никада није прихватило дејтонску БиХ, а пут ка исламској упорно покушава да им трасира Мајкл Марфи. Међутим, у тој његовој прљавој замисли, на путу му стоји руководство Републике Српске, предвођено Милорадом Додиком - нагласила је Вулићева.

Она је поручила Марфија да би као озбиљан и одговоран амбасадор, што он, како каже, свакако није, требао да зна да ниједна БиХ нема будућности, осим дејтонске састављене од два равноправна ентитета и три конститутивна народа.

- Све друго није могуће, нити може да заживи, па тако ни унитарна БиХ коју Марфи упорно покушава да направи - рекла је Вулићева.

Она је истакла да су Марфијеви подли планови узалудни, јер Срби, колико год то њега бољело и колико год му сметало, имају свог лидера Милорада Додика, којег већ деценијама бирају управо зато што заступа интересе свог народа и Републике Српске, за разлику од послушника на које је Марфи навикао и који ће заувијек остати на нивоу политичких робова који вежу коња гдје им ага каже.