latinica  ћирилица
22/06/2024 |  15:00 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Друго коло групе Ф: Чеси долазе до изједначења (ФОТО)

У првом мечу данашњег програма у групи Ф састају се Грузија и Чешка.
Грузија Чешка (фото: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Грузија Чешка (фото: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

Чешка је кренула офанзивно по изједначење, али први су запријетили Гузијици из контранапада. Нису погодили, и казна је стигла. Након стативе лопту у мрежу је угурао Шик у 59. минуту. Сада је све отворено.

Почео је други дио игре, Чеси морају ићи на све или ништа, ако желе какву такву шансу у пролазак даље. Непремостива препрека у првом полувремену био им је голман Грузије Кверквелиа.

На полувријеме Грузијци иду са предности

У финишу првог полувремена Грузија долази до предности. Након ВАР интервенције Грузија је искористила пенал, а стријелац је био Микаутаџе у другом минуту надокнаде првог дијела игре.

И даље су Чеси били опаснији, али и Грузија се ослободила почетнопг притиска, запријетила је неколико пута. Чесима је поништењн и погодак након ВАР интервенције.

Прве минуте прошле су у тоталној офанзиви Чешке, створили су и неколико прилика, али одлични голман Грузије зауаставио је све покушаје чешких нападача.

Судија Даниел Зиберт из Њемачке дунуо је у пиштаљку за почетак меча.

Ево и састава:

Грузија: Кверквелиа, Кашиа, Двали, Тситаишвили, Меквабишвили, Давиташвили, Кохорашвили, Какабаџе, Микаутаџе, Кварачкелија.

Чешка: Станек, Холеш, Хранач, Крејчи, Соучек, Провод, Јурашек, Цоуфал, Хожек, Черни, Шик.

Меч у Хамбургу биће за обје екипе веома значајан јел улазе са нула бодова у овај сусрет, и ко напусти терен погнуте главе има јако мале шансе да евенутално дође до елиминационе фазе такмичења.

Грузија је у првом колу поражена од Турске (1:3), док су Чеси послије преокрета изгубили од Португалије (1:2).

У преостала два меча у 18.00 часова играју Португалија и Турска, док у 21.00 час састају се Белгија и Румунија.