latinica  ћирилица
21/06/2024 |  09:51 ⇒ 11:22 | Аутор: РТРС

Водовод: Потрошња воде се не смањује; Апел да се користи само за основне потребе

Потрошња воде у Бањалуци се не смањује и поред свих наших апела да се рационално троши, саопштено је из Водовода.
Водовод - Фото: РТРС
ВодоводФото: РТРС

- Молимо вас да схватите озбиљност ситуације и да воду користите само за основне потребе - наглашавају из Водовода.

Из Водовода прецизирају да у резервоарима Туњице 1 и 2 има одређена количина воде, тако да доњи дијелови Драгочаја и осталих насеља која су директно на овим резервоарима имају воду.

- Ниво воде у Туњицама, међутим, не омогућава препумпавање у резервоар Рамићи, па су Куљани, више зоне Драгочаја и Рамићи и даље без воде - наводе из Водовода.

Из Водовода додају да је резервоар Пријаковци без воде. Како наводе, јутрос су пуштени Рекавице и Мандићи и на том подручју тренутно ситуација је задовољавајућа.

- У Крминама је пукла цијев и испразнила тај резервоар, тако да су без воде Крмине и Љубачево. Екипа Водовода већ је отишла на интервенцију - поручују из Водовода. 

Кориснике обавјештавају да  ће у петак, 21. јуна 2024. године, бити извођени радови у Шарпланинској улици (Петрићевац), Цигланама (Шарговац) те у Барловцима.

Екипе Водовода задужене за локалне водоводе данас ће мијењти пумпу у Бочцу, те рјешавати квар у Крминама, због којег су без воде остали Крмине и Лубачево, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да у периоду извођења радова може доћи до привременог прекида у водоснабдијевању потрошача у дијеловима наведених улица и насеља. Из Водовода потрошаче моле за стрпљење и разумијевање.

У току претходног дана водоснабдијевање града Бањалука било је уредно, а иста ситуација се очекује и данас

Из Водовода истичу да квалитет произведене воде задовољава одредбе Правилника о хигијенској исправности воде за пиће, као и да ће екипе сектора Одржавање данас радити на прегледу и отклањању кварова на водоводној мрежи.