latinica  ћирилица
21/06/2024 |  07:17 ⇒ 07:22 | Аутор: sputniknews.com

Пораз за Алкараса и Медведева

Данил Медведев, најбољи руски тенисер, поражен је у осмини финала турнира у Халеу од Кинеза Жижен Жанга резултатом 6:3, 2:6, 7:6. Затим је и Карлос Алкарас доживио пораз на Квинсу од Џека Дрејпера са 7:6 (7:3), 6:3.
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN) -
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN)

Велико изненађење догодило се у другом колу турнира у Халеу!

Дјеловало је да Данил Медведев неће имати великих проблема са Жижен Жангом, али у шестом гему све се промијенило. Руски тенисер спасао је три, али не и четврту брејк лопту.

Са друге стране, Данил противнику никако није могао да запрати на његов сервис и послије само 29 минута игре пети рекет свијета био је у проблему.

У другом сету поново је био кључан шести гем. Овога пута брејк је направио Медведев који је Кинезу одузео сервис гем и у самој завршници сета, па се тако очекивало да слиједи преокрет.

Све је ка томе и водило јер је Данил у трећем сету повео уз брејк 2:0, али након што је Жанг тај брејк вратио водила се велика борба и нико више није имао ниједну брејк лопту. Пресудио је тај-брејк у ком је Данил испустио предност од 4:1 и потом допустио противнику преокрет и коначну побједу.

Овај пораз дефинитивно није добар знак за Медведева на почетку сезоне на трави, али са друге стране треба имати у виду да је ово и једна врста припреме за Вимблдон.

Истина је међутим и да Русу трава није омиљена подлога па тако и очекивања нису највећа.

Шпански тенисер Карлос Алкарас са друге стране није успио да се пласира у четвртфинале АТП турнира у Квинсу, пошто је у осмини финала поражен од Британца Џека Дрејпера 7:6 (7:3), 6:3. Меч је трајао један сат и 40 минута.

Ово је био трећи међусобни дуел шпанског и британског тенисера, а први тријумф Дрејпера, који ће у четвртфиналу играти против Американца Томија Пола.

Алкарас није успио да одбрани титулу на турниру у Квинсу због чега ће наредног понедјељка пасти на треће мјесто АТП листе, док ће другу позицију преузети Новак Ђоковић.