latinica  ћирилица
20/06/2024 |  21:14 ⇒ 22:50 | Аутор: ТАНЈУГ

УЕФА покренула истрагу против ФС Хрватске и ФС Албаније због повика "Убиј Србина"

Европска фудбалска унија покренула је вечерас истрагу против Фудбалског савеза Хрватске и Фудбалског савеза Албаније због инцидената навијача двије селекције током меча другог кола групе Б на Европском првенству у Њемачкој.
УЕФА (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, илустрација) -
УЕФА (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, илустрација)

Фудбалски савез Србије затражио је од УЕФА најстроже могуће казне за ХНС и ФСХФ због повика "Убиј Србина" који су се чули током јучерашњег меча групе Б на Европском првенству.

Навијачи Хрватске и Албаније су у Хамбургу хорски пјевали "Убиј Србина" током утакмице која је јуче завршена резултатом 2:2.

- У складу са чланом 31(4) УЕФА Дисциплинских правила, данас је именован УЕФА Инспектор за етику и дисциплину ради спровођења истраге о могућем расистичком и/или дискриминаторном понашању навијача које се наводно догодило 19. јуна у Хамбургу током утакмице групне фазе ЕП 2024. између репрезентација Фудбалског савеза Хрватске  и Фудбалског савеза Албаније - саопштено је на званичном сајту УЕФА.

УЕФА је у саопштењу навела да је покренула истрагу против фудбалског репрезентативца Албаније Мирлинда Дакуа, који се недолично понашао послије утакмице са Хрватском.

Даку је послије меча са Хрватском заједно са навијачима Албаније вријеђао Србе и Македонце.