latinica  ћирилица
20/06/2024 |  19:37 | Аутор: Агенције

Извињења Србији из УЕФА, те Хрватске и Албаније

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић се још једном осврнуо на реакцију поводом скандалозног понашања Албанаца и Хрвата.
Србија - Словенија - Фото: РТРС
Србија - СловенијаФото: РТРС

Открио је да је добио извињење, али и да је упутио писмо УЕФА.

Јован Шурбатовић је прво прокоментарисао реми Србије са Словенијом (1:1).

- Помјешана су осјећања, с обзиром на то да смо дали гол у посљедњем минуту. Не могу да кажем да нисам задовољан, али када не побиједите, не можете да будете задовољни – казао је Шурбатовић.

Он је овом приликом похвалио навијаче Србије.

– Било је добро, послали су лијепу слику из центра Минхена. Тако и треба да буде, послије свега што се дешава овдје, у част и славу фудбала. Желим да одам велику захвалност навијачима који су пружили снажну подршку, дошли су у великом броју и понашали се како треба - истакао је он.

Шурбатовић се осврнуо на реакцију ФС Србије на скандалозно понашање Хрвата и Албанаца.

- Реакција је била оштра и очекивана. Дешавања са тог стадиона су нешто неприхватљиво, уколико се хорски узвикује "Убиј Србина" на било ком стадиону, морамо да реагујемо и да не пристанемо на то. Данас смо послали и протестно писмо УЕФА, гдје смо тражили најоштрије казне и санкције, да се ово више не понови. У писму сам навео и да се по прописима таква утакмица мора прекинути, када се такве ствари дешавају – истакао је Шурбатовић.

Објаснио је зашто је реакција била онолико оштра - да је Србија спремна да напусти такмичење.

- Ми смо хтјели да озбиљно запријетимо. Како можете да учествујете на ЕП, ако се толерише да се узвикује "Убиј Србина"?! То је неприхватљиво, нема те цијене коју нисмо спремни да платимо да се то спријечи - рекао је.

Открио је да је примио извињења и УЕФА, али и оба савеза.

- Добио сам извињење и из УЕФА, али и од представника оба савеза, али шта имамо ми од тога. Морамо да учинимо све да се то више не дешава. Увјерен сам да ће санкције бити оштре и ригорозне. Апелујем и на наше навијаче да се понашају као досад, да подржавају тим снажно, да остану господа и да не падају на провокације - поручио је Шурбатовић.

Подсјетимо, Хрватска и Албанија играли су свој меч другог кола групе Б у сриједу, а фудбал је пао у други план због понашања навијача.

Прије утакмице су заједно вријеђали Србе, Албанци су унијели заставу "Косово је Албанија" и симболе ОВК, а онда су заједно на утакмици пјевали увредљиве пјесме.