latinica  ћирилица
20/06/2024 |  19:04 ⇒ 19:20 | Аутор: Б92

НБА појачање стигао у Партизан!

Френк Ентиликина званично је нови кошаркаш Партизана.
Франк Ентиликина (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS, илустрација) -
Франк Ентиликина (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS, илустрација)

Француски репрезентативац, осми пик са НБА драфта 2017. године и доскорашњи играч Шарлот Хорнетса, потписао је двогодишњи уговор са црно-бијелима.

Ентиликина је рођен 28. јула 1998. године у Белгији и висок је 193 центиметара. Прве сениорске минуте, Франк је забиљежио у дресу Стразбура 2015. године.

Од 2017. године до сада, нови члан црно-бијеле породице је наступао за НБА лигаше - Њујорк Никс, Далас Меврикс и Шарлот Хорнетс.

Након више од 330 утакмица у најбољој лиги на свијету, Франк се враћа у Европу, гдје ће бити нови Француз у редовима Партизана.

Играјући за национални тим Француске, Ентиликина не освојио сребро на Олимпијским играма у Токију и бронзу на Свјетском првенству у Кини.

И Данац у црно-бијелој екипи

Габријел Ифе Лундберг званично је нови кошаркаш Партизана потврдио је клуб. 

Лундберг стиже из Виртуса за који је прошле сезоне одиграо свих 35 утакмица у Евролиги. Просјечно је биљежио 9,5 поена за око 20 минута колико је проводио на паркету.

Један од најбољих мечева протекле сезоне одиграо је управо против Партизана када је у Болоњи постигао 20 поена.

Дански кошаркаш нигеријског поријекла рођен је 1994. године, каријеру је почео у Фалкону, а потом је играо за Копенхаген, Хорсенс, Манресу, Канаријас, Зјелону Гору. Истакао се у ЦСКА из Москве, да би против отишао у Финикс гдје је одиграо само једну утакмицу.

Од 2022. био је кошаркаш Виртуса.

Прије Лундберга у Партизан је дошао Вања Маринковић.