latinica  ћирилица
20/06/2024 |  17:41 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

Изложба "Златне руке" окупила тридесетак излагача

У Зворнику је отворена продајна изложба "Златне руке - Зворник 2024" на којој се окупило тридесетак излагача из Бијељине, Малог Зворника, Братунца, Бањалуке и Зворника.
Зворник- манифестација "Златне руке" - Фото: СРНА
Зворник- манифестација "Златне руке"Фото: СРНА

Ово је већ 17. манифестација која промовише традиционалне вриједности, навела је директорка Туристичке организације града Зворника Ивана Ђокић Милановић. 

- Учесници манифестације имају прилику да остваре додатни извор прихода, међусобно се упознају, размијене идеје, искуства и договоре сарадњу - рекла је она.

Милановићева мкаже да је изложба "Златне руке" значајна и за Зворничане и госте, јер могу да пронађу шаренолику понуду сувенира, ручних радова, уникатног накита, здравих и козметичких производа.

Отварању изложбе присуствовао и замјеник градоначелника Зворника Милош Томић, који је рекао да је примјетно да сваке године има све више излагача из Зворника, али и других градова.

Према његовим ријечима, град подржава овакве манифестације које подстичу грађане да се активно укључе, не само у промоцију града, него и у привредне активности.

- Овакве манифестације доприносе очувању обичаја, традиције и народних рукотворина, те доприносе и развоју туризма - рекао је Томић.

На штандовима дуж градског шеталишта изложене су слике, производи од вуне, свиле, природна козметика, народне ношње и различити украси.

Организатор манифестације је Туристичка организација, а покровитељ град Зворник.