latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:20 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Вриједним ђацима уручена признања - они стварају будућност Српске (ВИДЕО)

У Министарству просвјете и културе Републике Српске организован је пријем за 151 ученика основних и средњих школа, побједнике републичких такмичења, такмичења на нивоу БиХ и међународних која организује Републички педагошки завод.
Пријем у Административном центру Владе Републике Српске - Фото: РТРС
Пријем у Административном центру Владе Републике СрпскеФото: РТРС

Овим младим вриједним људима уручена су и признања.

Стефан Готовина из Требиња, током школске године освојио је четири лауреата. Свира хармонику, а у Сарајеву на највећем Интернационалном такмичењу био је први. Захвланост је исказао својим наставницима и школи на несебичној подршци.

- Највише бих желио да се захвалим мојој наставници Виолети Попадић која је пуно труда и рада уложила у мене и сада ћемо у нови програм кренути да радимо и у нове побиједе - каже Стефан.

Посебан значај у постигнутим резултатима ученика имају њихови наставници који су предано радили његујући њихов таленат.

- Сва та признања много значе и нама, али и ученицима јер просто након једне напорне школске године када добијемо једно признање, односно кад неко цијени сав наш труд, то нама даје вјетар у леђа - навела је Јованка Роченовић, Умјетничка школа "Владо Милошевић".

Ученици, постижући велике успјехе на домаћим и међународним такмичењима не стварају само своју будућност, већ и будућност Републике Српске.

- Прије свега желим да честитам свим добитницима ових признања од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске и желим успјех у њиховом даљем раду. И што је најважније, желим успјех и њиховим породицама - поручила је Жељка Цвијановић, министарка просвјете и културе Републике Српске.

Ови млади људи Републике Српске показали су да су најбољи у својим областима и да могу да буду примјер другим вршњацима.