latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:06 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Вујичић: Политизацијом покушали да Српска остане без министра

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да су бошњачки посланици политизацијом болних тема из деведесетих година о којима нема сагласности у БиХ покушали да смијене министра безбједности Ненада Нешића и Републику Српску оставе без министра у Савјету министара.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

Вујичић је рекао да посланици из Републике Српске то нису дозволили на данашњој сједници Предсједничког дома Парламентране скупштине БиХ.

- Република Српска мора имати министра министра безбједности у Савјету министара. Нисмо подржали ту причу која је неискрена - рекао је Вујичић новинарима.

Да је више искрености код колега посланика у Представничком дому, каже Вујичић, могло би се разговарати о раду сваког министра у Савјету министара.

- У том случају ћемо видјети да су министри из Републике Српске у претходне двије године постигли далеко боље резултате од колега Бошњака и неких Хрвата - рекао је Вујичић.

Он је истакао да посланици из Републике Српске неће дозволити да се било ко у Савјету министара смјењује поводом тема које су болне, посебно за Србе, попут Сребренице и политизације других болних питања о којима не постоји сагласност у БиХ.

Посланици из Републике Српске у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ нису подржали иницијативу Клуба СДА за смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића која је упућена на усаглашавање Колегијуму овог дома, јер није добила ентитетску већину.