latinica  ћирилица
20/06/2024 |  14:34 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Шпирић: Владавина права не значи владавину ОХР-а

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је да Савјет за спровођење мира /ПИК/ сваких шест мјесеци понови исте ствари које се своде на потребу владавине права, заборављајући при том да то не значи владавину ОХР-а.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Свако пола године имамо, што би дјеца рекла, "пик понове". Тако изгледа коминике са сједнице Савјета за спровођење мира - ред владавине права, ред пријетњи Републици Српској и њеном предсједнику Милораду Додику - изјавио је Шпирић.

Он је напоменуо да махање бонским овлаштењима није плодно тло за европске интеграције које су, наводни, приоритет за ПИК.

- Ово само потврђује да је БиХ земља у фази чекања. Изгледа да смо осуђени на ПИК и на маштање о Бриселу - рекао је Шпирић.

Управни одбор ПИК-а након дводневног састанка у Сарајеву потврдио је своје опредјељење за територијални интегритет и основну структуру БиХ као јединствене и суверене земље, која се састоји од два ентитета, те поновио да "ентитети немају право на отцјепљење од БиХ и да они правно постоје само на основу Устава БиХ".