latinica  ћирилица
20/06/2024 |  14:23 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

У Београду представљена књига "Наоружавање истином за Републику Српску" (ВИДЕО)

У Београду је представљено двојезично упоредно српско-кинеско издање књиге "Наоружавање истином за Републику Српску", аутора Милана Љепојевића.
Београд-представљање књиге - Фото: РТРС
Београд-представљање књигеФото: РТРС

Књига говори о страдању Срба у Независној Држави Хрватској, али и одбрани Дејтонског мировног споразума од покушаја фалсификовања на неуставан начин.

Осим на српском, књига је раније објављена и на руском језику.

Њено издавање и превод на кинески језик подржао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а књига ће бити доступна у електронској и штампаној форми.

Љепојевић је рекао да је његов одговор на питање зашто је књигу превео на кинески језик исти као и на питање због чега је преведена на руски.

- Разлог је жеља и потреба да велики кинески народ спозна истину о нама Србима, баш као и наши пријатељи Руси. Кинески народ је исто као и руски - велики народ који разумије Србе и српску бурну, херојску и страдалничку прошлост - рекао је Љепојевић и додао да се други дио одговора на ово питање крије у његовој спознаји да није тачно оно што је Србима наметано након пада Берлинског зида о разлозима и коријенима неразумијевања Запада према српском народу.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је промоција у функцији истине о Републици Српској и страдању српског народа, као и да доприноси у борби са изазовима и искушењима са којима се данас суочавају Република Српска, Србија и Срби у цјелини.

- Република Српска и српски народ изложени су великим притисцима. Када нам отимају нашу јужну покрајину Косово и Метохију и нападају територијални интегритет Републике Српске јако је важно да се боримо за истину и да се томе одупремо, чему ова књига и те како доприноси - рекао је Цицовић.