latinica  ћирилица
20/06/2024 |  12:39 | Аутор: СРНА

Јагодић: Меч одлуке против Словеније, цијела Српска уз "Орлове"

Познати фудбалски тренер и легенда Борца из Бањалуке Владо Јагодић изјавио је да је данашња утакмица против Словеније одлучујућа када је ријеч о учешћу репрезентације Србије у завршници Европског фудбалског првенства у Њемачкој, те нагласио да ће цијела Република Српска традиционално навијати за "Орлове".
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF) -
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF)

Јагодић је рекао Срни да ће тај меч бити више него неизвјестан ако се погледају ранији резултати двије репрезентације, када је углавном било неријешено.

- Сада је улог велики. Међутим, Србија има квалитет и играче који могу да јој донесу пласман у сљедећи круг Европског првенства. Квалитетнија је - навео је Јагодић.

Он је додао да треба превазићи и оставити по страни евентуалне несугласице између појединих играча и селектора Србије.

- То је кључ ове утакмице у којој обје репрезентације имају квалитет. Али, ако Србија буде компактна и тактички добра, мислим да може штошта позитивно направити у нападу. Србији је у игри само побједа и зато се мора размишљати о нападу. А Словенија је једна од компактнинијих репрезентација са провјереним тренером и играчима који имају појединачни квалитет, о чему треба водити рачуна -  рекао је Јагодић.

Он је нагласио да су људи из Републике Српске увијек навијали за Србију, те да су упечатљива групна гледања мечева "Орлова", какво ће данас бити организовано у бањалучкој дворани "Борик".

- Очекујем у вези с тим добар амбијент, навијачку, спортску и позитивну атмосферу. Фудбал је с правом најважнија споредна ствар на свијету - поручио је Јагодић.

Фудбалска репрезентација Србије данас од 15.00 часова у Минхену игра утакмицу другог кола Групе Ц против Словеније на Европском шампионату.