latinica  ћирилица
20/06/2024 |  11:47 | Аутор: СРНА

Уставноправна комисија није прихватила извјештај о раду ВСТС-а

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није данас прихватила годишњи извјештај о раду Високог судског и тужилачког савјета БиХ за прошлу годину, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: Уступљена фотографија

На сједници ове комисије утврђена је усклађеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, те прихваћени принципи Приједлога закона о допунама Закона о административним таксама БиХ, чији је предлагач Савјет министара.

Уставноправна комисија Представничког дома није утврдила усклађеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, нити је прихватила принципе Приједлога амандмана два на Устав БиХ, чији су предлагачи посланици Милан Дуновић, Златан Бегић и Влатко Главаш.

Утврђена је усклађеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, те прихваћени принципи Приједлога допуне Пословника Представничког дома, чији је предлагач посланик Ермина Салкићевић Диздаревић.

Уставноправна комисија именовала је замјеника предсједавајућег ове комисије Милана Петковића у Радну групи за израду четвртог периодичног извјештаја о провођењу Пакта о грађанским и политичким правима.