latinica  ћирилица
20/06/2024 |  07:51 ⇒ 09:43 | Аутор: sputniknews.com

ФСС тражи казну због скандалозних повика Албанаца и Хрвата "Убиј Србина" (ВИДЕО)

Фудбалски савез Србије затражио је од УЕФА да најстроже казни навијаче Албаније и Хрватске који су током меча другог кола Европског првенства навијали уз скандалозне повике "Убиј Србина".
Навијачи Албаније (Фото:  EPA-EFE/Leszek Szymanski) -
Навијачи Албаније (Фото: EPA-EFE/Leszek Szymanski)

Током 59. минута на утакмици Албаније и Хрватске, навијачи обе репрезентације заједно су пјевали "Убиј Србина", док су Албанци уз то поносно истицали симболе такозване Ослободилачке војске Косова.

Јован Шурбатовић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије послије овог меча рекао је да је Фудбалски савез Србије тражио од УЕФА најстроже казне за ове скандалозне повике.

- Ово што се десило данас је скандалозно и ФСС ће захтијевати од УЕФА да предузме најоштрије акције и по цијену да не наставимо учешће на Европском првенству. Јер ово је заиста скандалозно и не желимо да се ово икад више појави - рекао је за РТС.

Уверен је Шурбатовић да ће УЕФА реаговати.

- Сигурни смо да хоће, захвални смо УЕФА и јер је реаговала на нашу реакцију поводом понашања такозваног новинара коме је одмах одузета акредитација. Упутићемо одмах апел и протестно писмо у УЕФА због данашњег дешавања, каква не желимо јер немају везе ни са спортом ни са фудбалом, не желимо да се политизује Европско првенство. Још једном, хвала нашим навијачима за подршку коју су нам пружили - рекао је Шурбатовић.

Претходно је ФСС добио новчане казне такође због појединих навијача, а још оштрије УЕФА је већ поступила према Албанији.